Armin StromNieuws

Een state of the art technologisch wonder in een opvallend elegant ontwerp

Biel/Bienne, Zwitserland, 24 mei 2022: De Mirrored Force Resonance krijgt een opvallend elegante vorm met een nieuw ontworpen kast, uurwerk en wijzerplaat, waarin de unieke en chronometrisch overtreffende trap Resonance-technologie van Armin Strom in nieuwe proporties is verwerkt en meer van zijn innovatieve beweging wordt onthuld.

Armin Strom veroverde de horloge-industrie stormenderhand in 2016 toen het de Mirrored Force Resonance onthulde, een horloge dat het fysieke fenomeen resonantie op een ingenieuze en ongekende manier uitbuit. Het zette een nieuwe standaard op het gebied van chronometrische precisie en regelmaat door te bereiken wat horlogemakers ooit voor onmogelijk hielden.

De volledig opnieuw ontworpen Mirrored Force Resonance, die de mijlpaalcreatie van de onafhankelijke fabrikant in 2016 opnieuw bekijkt vanuit een nieuw gezichtspunt, neemt de winnende formule van superieure chronometrische stabiliteit en geeft deze opnieuw vorm met behulp van een nieuwe, verfijnde ontwerptaal. Van de buitenkant is de behuizing helemaal opnieuw ontworpen in slankere proporties (43 mm x 11,55 mm), met slankere, elegantere lugs, evenals een zeer subtiele handtekening Armin Strom “lip” om 6 uur.

De verhoogde doos van saffierglas onthult de innovatieve en werkelijk unieke beweging vanuit meerdere hoeken en is opnieuw ontworpen voor een meer open, driedimensionale look. Het meest opvallende is dat de twee balansbruggen opengewerkt zijn voor meer visuele harmonie tussen de twee gesynchroniseerde gebalanceerde wielen en de niet-gecentreerde wijzerplaat. Met de pusher op 2 uur kunnen de twee lopende seconden-indicatoren – die in gespiegelde bewegingen met de klok mee en tegen de klok in draaien – worden gereset naar nul en visueel de resonantietoestand volgen.

Als u het horloge omdraait, wordt de omvang van het volledige herontwerp van het uurwerk onthuld. Geïnspireerd door de gouden eeuw van nauwkeurige marine chronometrie, schetst de gegraveerde hoofdplaat de specifieke kenmerken van de Mirrored Force Resonance in verhoogde tekst. Het feit dat de vindingrijkheid van de Resonance twee bewegingen is die synchroon lopen met onafhankelijke energiebronnen en tandwieltreinen, wordt benadrukt door de gespiegelde opstelling van open bruggen en tandwielen. Deze open uitvoering stelt de Armin Strom-fabrikant ook in staat om zijn expertise op het gebied van handafwerking te demonstreren en tegelijkertijd een licht te werpen op de geschiedenis van het merk als een vooraanstaande maker van skelethorloges. De bredere, met de hand gepolijste afschuiningen op de bruggen en verzinkingen en de mix van satijngeborstelde en spiegelgepolijste oppervlakken stralen ook een overtreffende en duidelijk haute horlogerie-kwaliteit uit die alleen kan worden bereikt door de handen van bekwame ambachtslieden.

Naast de architectuur en het opnieuw ontworpen uurwerk zijn andere mechanische kenmerken geüpdatet, zoals de ratelwielen en pallen die nu zijn geïnspireerd op die van zakhorloges en die een soepelere tactiele ervaring bieden bij het opwinden.

Claude Greisler, mede-oprichter en meester horlogemaker bij Armin Strom, merkt op: “De opengewerkte Resonance-beweging benadrukt verder de vindingrijkheid van ons unieke en gepatenteerde systeem. Nog ongelooflijker is dat we de nieuwe Mirrored Force Resonance slanker hebben gemaakt, met bijzondere aandacht voor de ergonomie en de algehele proporties van dit uitzonderlijke uurwerk.”

Een uitzonderlijke debuutserie

Als onderdeel van een nieuwe traditie bij Armin Strom die begon met andere recente collecties, is de eerste editie van de Mirror Force Resonance beperkt tot 25 stuks en wordt nog specialer gemaakt door een aantal details die exclusief zijn voor deze serie. Ten eerste zijn de twee vingervormige bruggen tussen het ratelwiel en de vaten gemaakt van wit goud. Ten tweede is de opaline wijzerplaat gemaakt in een warme “Black Gold” kleur. En tot slot wordt het horloge geleverd met 10 jaar garantie in plaats van de gebruikelijke Armin Strom 5 jaar garantie.
In een reactie op de debuutserie van de nieuwe Mirrored Force Resonance merkte Serge Michel, oprichter van Armin Strom, op: “The Mirrored Force Resonance is een van Armin’s Strom’s meest tot de verbeelding sprekende creaties geworden, en de evolutie ervan is hartelijk verwelkomd door onze verzamelaars en partners. Door de enthousiaste ontvangst en de grote vraag naar de First Edition van 25 uurwerken kunnen we niet wachten om u de Manufacture Edition te laten zien, die begin 2023 wordt onthuld.”

Armin Strom’s gepatenteerde Resonance Clutch Spring

Het fysieke fenomeen van resonantie werd lang beschouwd als de “heilige graal” van het maken van horloges en maakt een meer regelmatige tijdmeting mogelijk door twee balanswielen te synchroniseren die tegelijkertijd in tegengestelde richtingen oscilleren. Gedurende de geschiedenis van het maken van horloges en zelfs vandaag de dag, zijn er maar weinig horloges waarin dit fenomeen is verwerkt. In feite heeft slechts een handvol horlogemakers in de hele geschiedenis van het maken van horloges geprobeerd het potentieel van resonantie te benutten, met wisselend succes en reproduceerbare betrouwbaarheid.

Met zijn baanbrekende en gepatenteerde Resonance Cluch Spring is Armin Strom erin geslaagd waar andere horlogemakers dat niet konden. De Resonance Clutch Spring, die volledig in de Armin Strom-fabriek in Biel is bedacht, ontwikkeld en geproduceerd, is het resultaat van jarenlang intensief onderzoek door Claude Greisler en de fabrikant. De resonantiekoppelingsveer is gemaakt van een enkel stuk staal en is ontworpen om energie tussen beide haarveren over te dragen en de balanswielen snel in resonantie te brengen. Armin Strom’s nieuwste generatie resonantie is de snelste en meest betrouwbare op de markt, synchroniseert sneller dan enig ander horloge dat resonantie gebruikt en blijft langer in resonantie dan enig ander horloge.

Dankzij de Resonance Clutch Spring, een flexibele ophanging die de twee haarveren met de balanswielen verbindt, zijn alle Resonance-horloges van Armin Strom beter bestand tegen schokken of trillingen dan standaard mechanische uurwerken. Precisie en consistentie zijn natuurlijk de ultieme doelen van mechanische horloges en resonantie speelt een cruciale rol bij het helpen van deze geweldige horloges om de tijd consistent te houden gedurende dagen, weken en maanden. Het doel van Armin Strom is een horloge waarvan de eigenaar weet dat het dag in dag uit de tijd consistent aangeeft.

De Resonance Clutch Spring is gemaakt van staal en presteert consistenter dan hightech materialen zoals silicium, en is goed bestand tegen temperatuurschommelingen. Het maakt de Resonance Clutch Spring ook toekomstbestendig door het gebruik van beproefde materialen en moderne methoden om de levensduur te verlengen en het onderhoudsgemak te verbeteren.

Technische specificaties: Mirrored Force Resonance – Eerste editie

Referentienummer. ST22-RF.75

Indicaties: Uren, minuten, seconden

Uurwerk: Armin Strom fabricage Calibre ARF21
Handopwindbaar, gepatenteerde resonantiekoppelingsveer, 2 drijfveren
Regelsysteem: twee onafhankelijke regelsystemen verbonden door een resonantiekoppelingsveer
Gangreserve: 48 uur
Afmetingen: 37,20 mm x 6,70 mm
Frequentie: 3,5 Hz (25.200 vph)
Juwelen: 39
Aantal componenten: 276

Kast: roestvrij staal
Saffierglas en achterkant van de kast met antireflectiebehandeling
Diameter: 43,00 mm
Hoogte: 11,55 mm
Waterdichtheid: 5 ATM

Wijzerplaat: Zwart Goudkleurig met cijferdeel azurés en middenmat
Wijzers: staal, vervaardigd door Armin Strom, met de hand gedecoreerd

Band: Donkerblauwe alligatorband met witte stiksels, gesp in roestvrij staal

Eerste editie beperkt tot 25 stuks

Prijs: CHF 58.000 / EUR 61.600 / GBP 52.100 / USD 59.000