Armin Strom

Na de lancering van de eerste editie van de nieuwe Mirrored Force Resonance in 2022, is de onafhankelijke fabrikant verheugd om de eerste Manufacture Edition van dit unieke chronometrische meesterwerk te onthullen. Het ingenieuze uurwerk, dat gebruik maakt van de kracht van het fysieke fenomeen resonantie, is verfraaid met een opvallende blauwe grenage wijzerplaat en bijpassende alcantara band.

Wat baanbrekende concepten in de horlogemakerij betreft, misschien is er geen zo zeldzaam of zo begeerd als resonantie. Terwijl het eeuwen geleden voor het eerst werd geprobeerd door de grootste horlogemakers van de 18e en 19e eeuw in een poging om meer chronometrische precisie en consistentie te bieden, slaagde Armin Strom waar anderen niet konden met zijn eigen unieke oplossing die gebruik maakt van het fysieke fenomeen van resonantie op een ingenieuze en ongekende manier.

De Mirrored Force Resonance en het vermoedelijke mechanisme, voor het eerst geïntroduceerd door Armin Str om in 2016, ondergingen vorig jaar een compleet nieuw ontwerp en kregen een opvallend elegante vorm met een ontworpen nieuwe kast, uurwerk en wijzerplaat. Na het succes van de Mirrored Force Resonance First Edition, die werd gemaakt in een serie van 25 en een achromatische esthetiek heeft, is het tijd om de eerste Mirrored Force Resonance Manufacture Edition te presenteren, een gelimiteerde oplage van 50 stuks met contrasterende kleuraccenten.

Binnen de elegante, zwevende kast, die 43 mm x 11,55 mm meet, en onder de verhoogde saffierglazen kast, brengt het contrast tussen bewegende kleuren en open mechanica van Mirrored Force Resonance Manufacture Edition tot leven. De niet-gecentreerde wijzerplaat is donkerblauw van kleur, met een centraal element met grenage-textuur mogelijk door een cirkelvormige, satijngeborstelde cijferring, met gepolijste gepolijste staafindexen die nog meer diepte toevoegen aan het toch zeer driedimensionale display. De tweede tellers met dubbele resonantie zijn ook voltooid in dezelfde blauwe tint, beschilderd met witte cijfers voor maximale analyse. De Mirrored Force Resonance Manufacture Edition maakt de blauwe boventonen compleet en wordt geleverd op een vermoedelijke donkerblauwe alcantara band.

Armin Strom heeft de geheel uitzonderlijke beweging van de Mirrored Force Resonance zo geconstrueerd dat zoveel mogelijk van de belangrijkste componenten zichtbaar zijn. Aan de kant van de wijzerplaat zijn de twee balansbruggen opengewerkt voor meer visuele harmonie tussen de twee gesynchroniseerde gebalanceerde wielen en de excentrische wijzerplaat. Met de pusher op 2 uur kunnen de twee lopende seconden-indicatoren – die in gespiegelde bewegingen met de klok mee en tegen de klok in draaien – op nul worden gezet en visueel de resonantietoestand volgen. Het achteraanzicht van de kast onthult de gegraveerde hoofdplaat, die de specifieke kenmerken van de Mirrored Force Resonance in bas-reliëftekst beschrijft. De opmerkelijke symmetrie van het uurwerk wordt geaccentueerd door de gespiegelde opstelling van open bruggen en tandwielen.

Trouw aan het ethos van Armin Strom om uitzonderlijke kalibers te maken met de fijnste afwerking en aandacht voor zelfs het kleinste detail, wordt elk onderdeel zorgvuldig met de hand gedecoreerd door een van de toegewijde horlogemakers van de fabrikant. De perlage-, satijnborstel-, afschuin- en polijsttechnieken worden zorgvuldig uitgevoerd voor elk afzonderlijk onderdeel, waardoor het idee van haute horlogerie wordt verheven tot draagbare miniatuurkunst.

Armin Strom’s gepatenteerde Resonance Clutch Spring
Met zijn baanbrekende en gepatenteerde Resonance Clutch Spring heeft Armin Strom de “heilige graal” van de horlogemakerij bereikt door gebruik te maken van het fysieke fenomeen van resonantie en zo een meer regelmatige tijdwaarneming mogelijk te maken door de synchronisatie van twee balanswielen die tegelijkertijd in tegengestelde richtingen oscilleren. De Resonance Clutch Spring is volledig bedacht, ontwikkeld en geproduceerd in de Armin Strom-fabriek in Biel en is het resultaat van jarenlang intensief onderzoek door Claude Greisler en de fabrikant. De Resonance Clutch Spring is gemaakt uit één stuk staal en is ontworpen om energie tussen beide spiraalveren over te brengen en de balanswielen snel in resonantie te brengen. De nieuwste generatie resonantie van Armin Strom is de snelste en meest betrouwbare op de markt, synchroniseert sneller dan elk ander horloge dat resonantie gebruikt en blijft langer in een resonerende toestand dan enig ander.

Dankzij de Resonance Clutch Spring, een flexibele ophanging die de twee spiraalveren met zijn balanswielen verbindt, zijn alle Resonance-horloges van Armin Strom beter bestand tegen schokken of trillingen dan standaard mechanische uurwerken. Precisie en consistentie zijn natuurlijk de ultieme doelen van mechanische uurwerken en resonantie speelt een cruciale rol bij het helpen van deze geweldige horloges om de tijd consistent te houden gedurende dagen, weken en maanden. Het doel van Armin Strom is een horloge waarvan de eigenaar weet dat het dag in dag uit consistent de tijd aangeeft.