Armin StromNieuws

Meer architectonisch, meer open en gehuisvest in een nieuwe gestroomlijnde stalen kast met een geïntegreerde armband: Armin Strom geeft een volledig nieuwe versie van een van de meest baanbrekende modellen van het afgelopen decennium, de One Week, in een geheel nieuwe vorm. Het debuteert als de One Week First Edition, beperkt tot 25 exemplaren, en verstevigt de positie van Armin Strom als een volwaardige onafhankelijke fabrikant die ongekende mechanische wonderen produceert.

Maker van bewegingen. Gemaakt door de echte horlogekenner. Armin Strom onderscheidt zich als een van de weinige exclusieve onafhankelijke horlogemerken die er trots op kunnen zijn enkele van de meest uitzonderlijke mechanische horloges te bedenken, ontwikkelen en bouwen. In 2010 onthulde het merk zijn allereerste horloge, de One Week, met een uurwerk dat in eigen huis werd ontwikkeld en vervaardigd. Uitgerust met een gangreserve van zeven dagen en ontworpen met symmetrische harmonie in gedachten, zou de One Week de basis leggen voor veel baanbrekende ontwikkelingen van Armin Strom, waardoor het merk op de radar van veeleisende verzamelaars zou komen te staan. Nu herziet Armin Strom zijn allereerste kaliber in een geheel nieuw ontwerp en constructie die de One Week ongetwijfeld tot een basismodel in de line-up van het merk zullen maken.

Zoals Armin Strom-oprichter Serge Michel opmerkte: “Toen we besloten de One Week opnieuw te bekijken, wisten we vanaf het begin dat we wilden dat het een horloge voor alle gelegenheden zou worden: sportief en toch verfijnd, ingewikkeld en toch leesbaar, en gevuld met meeslepende kleine details die zelfs de meest veeleisende verzamelaar kan dit waarderen. Het was ook belangrijk voor ons dat de nieuwe One Week onmiddellijk herkenbaar zou zijn als een Armin Strom door veel van de ontwerpelementen die kenmerkend zijn geworden voor onze recentere creaties te integreren en verder te verfijnen.

EEN RADICALE CONSTRUCTIE
Als liefhebbers van transparante uurwerken maakt Armin Strom er een punt van om altijd kinetische mechanische elementen op de wijzerplaat te hebben. De One Week First Edition gaat nog een stap verder met deze kerneigenschap van Armin Strom. Het handmatig opwindbare uurwerk is volledig opnieuw ontworpen en ontworpen en is zo sculpturaal als maar kan. Vorm, functie, esthetiek en ergonomie worden allemaal harmonieus op de voorgrond gebracht, wat resulteert in een stuk anders traditionele uurwerken uitgevoerd op een dynamische, radicale manier.

“De One Week uit 2010 neemt een speciale plaats in voor de Armin Strom-productie, aangezien dit het eerste uurwerk was dat we volledig in eigen huis ontwikkelden en bouwden. We zijn veel verder gegaan dan alleen een facelift geven, want het is in feite een volledig opnieuw ontworpen en opnieuw ontworpen uurwerk. Van de twee lopen die in serie werken voor een beter isochronisme tot de 3D-weergave van de gangreserve en de verhoogde slagfrequentie, de nieuwe One Week is absoluut een mijlpaal voor ons team in Biel”, aldus Claude Greisler, meesterhorlogemaker en medeoprichter van de heeft Armin Strom nieuw leven ingeblazen.

VEEL MEER DAN EEN REMAKE
Trouw aan zijn naam en net als zijn voorganger, levert de One Week een indrukwekkende gangreserve van zeven dagen. Maar daar houden de overeenkomsten op. Het nieuwe, handmatig opwindbare ARM21-kaliber is voorzien van twee drijfveerlopen, die in serie werken om een ​​consistent energieniveau aan de tandwieltrein te leveren. De lopen worden vastgehouden door twee vingervormige bruggen en zijn symmetrisch gerangschikt op het rechtergedeelte van de volledig open wijzerplaat. Het handmatige opwindritueel krijgt een hypnotiserende choreografie, waarbij de beweging van twee ratelwielen die de twee lopen in tegengestelde richtingen opwinden volledig zichtbaar is vanaf de wijzerplaatzijde.

Een van de meest onderscheidende kenmerken van de nieuwe One Week is de gangreserve-indicator. In overeenstemming met de architectonische diepte van het uurwerk wordt de gangreserve aangegeven door een kegelsysteem, geïnspireerd op zakhorloges. Deze bestaat uit een spiegelgepolijste kegel, die wordt aangedreven door een conisch tandwiel aan de andere kant van de wijzerplaat.
Nieuwe beweging, nieuwe beatsnelheid. Een andere belangrijke evolutie in de nieuwe One Week is de oscillerende frequentie van het regelorgaan. Omdat het is ontworpen als een horloge voor alle gelegenheden dat dynamische activiteiten aankan, is de slagfrequentie verhoogd van 2,5 Hz naar 3,5 Hz (25.200 vph). Deze hogere frequentie, die stabielere chronometrische prestaties biedt, betekende dat de hele tandwielreeks opnieuw moest worden berekend en opnieuw geconfigureerd.

HET STREVEN VAN BALANS EN DIEPTE
Een andere verrassende primeur voor Armin Strom is de plaatsing van de uren- en minutenwijzers. Normaal gesproken hebben Armin Strom-horloges offset-uur- en minutenwijzers, hetzij op een secundaire wijzerplaat als kleine wijzers, of iets afwijkend van het midden als grote wijzers. Bij de One Week zijn de gefacetteerde uren- en minutenwijzers gevuld met Super-LumiNova perfect gepositioneerd in het midden van de open wijzerplaat, waardoor de visuele balans nog verder wordt verbeterd.

Vergeleken met de vorige generatie van de One Week, die een gedeeltelijk open wijzerplaat had om het uurwerk zichtbaar te maken, was de nieuwe One Week zelfs veel driedimensionaal ontworpen. Er wordt volledig afstand gedaan van een traditionele wijzerplaat, maar er wordt gekozen voor een eigentijdse architectuur, waarbij verschillende bewegingselementen zo zijn gepositioneerd dat ze vanuit vele hoeken kunnen worden onderzocht. De brug die de handen vasthoudt, is ontworpen met een geometrische vorm die boven de hoofdplaat uitsteekt. Om de leesbaarheid optimaal te houden, is het uurwerk omgeven door een cijferring bezet met stokindexen gevuld met Super-LumiNova. De kleine seconden op 9 uur worden weergegeven op een kleine zwarte wijzerplaat, versierd met het ‘AS’-logo van het merk.

ALLES IN DE UITVOERING
Zoals alle creaties van Armin Strom, van de puurste tot de meest complexe, is de One Week een masterclass in de handafwerking van haute horlogerie. Rechte en cirkelvormige korrelige oppervlakken, afgeschuinde en gepolijste schuine randen, Geneve-gestreepte platen en gepolijste schroeven en spoelbakken zijn duidelijk door deskundige handen aangebracht. De One Week First Edition valt vooral op door zijn stoere lichtblauwe PVD-kleurige hoofdplaat en bruggen.

De micromechanische sculptuur van een beweging van The One Week is gehuisvest in een passende eigentijdse kast. Het is vervaardigd uit roestvrij staal en is 41 mm breed en slechts 10,6 mm hoog, verrassend compacte proporties voor een kaliber met zo’n intense diepte. In combinatie met een geïntegreerde stalen armband bestaande uit “H”-vormige, satijngeborstelde en gepolijste schakels, is het algehele ontwerp holistisch met de nadruk op ergonomie, wat zorgt voor een perfect dagelijks gebruiksstuk vol mechanische intriges.
De One Week First Edition is beperkt tot 25 stuks en wordt geleverd met een verlengde garantieperiode van 10 jaar, in plaats van de gebruikelijke 5 jaar garantie van Armin Strom. Het zal zich ook onderscheiden van toekomstige edities door zijn lichtblauwe PVD-gekleurde hoofdplaat en bruggen.