Armin Strom

De puurste creatie van Armin Strom, de Tribute 1, krijgt een chromatische twist met 4 fumé-wijzerplaten, elk beperkt tot 10 stuks. Met een in eigen huis ontwikkeld en vervaardigd handmatig opwindbaar uurwerk met een motorcilinder op de geguillocheerde wijzerplaat is de Tribute 1 Fumé een meeslepend mechanisch meesterwerk dat moderniteit combineert met een vleugje vintage.

Een statement van eenvoud, op de Armin Strom-manier. De Tribute 1 is de unieke kijk van de onafhankelijke fabrikant op de meest fundamentele tijdwaarnemer: het horloge met drie wijzers. Misschien wel de meest essentiële uitdrukking van de kunst van het horlogemaken: elk detail in de Tribute 1 is minutieus weergegeven om een ​​harmonieus, integraal en zeer origineel stuk als geen ander te bereiken. Nu krijgt het een dramatischer uiterlijk met fumé-wijzerplaten in vier opvallende tinten, met geguillocheerde wijzerplaatplaten van het wijzerplaatatelier van de beroemde onafhankelijke horlogemaker Kari Voutilainen. De Tribute 1 Fumé is beperkt tot 10 stuks per stuk in de kleuren oceaan, leisteen, lucht en bordeauxrood.

De fumé-wijzerplaat is dramatisch, intens en weerspiegelt een veelheid aan tinten en geeft een nieuwe diepte aan de toch al driedimensionale Tribute 1. Het vigneteffect, dat een uitgesproken jaren 70-uitstraling heeft, creëert een opvallend verloop van heldere highlights in het midden van de wijzerplaat die plaats maken voor een schaduwrijk contrast naar de buitenrand toe. Met een sunray-geborstelde afwerking op de metalen basis wordt de wijzerplaat geanimeerd door licht, waardoor de verschillende tonaliteiten en schakeringen van de vier kleuren van de wijzerplaat naar voren kunnen komen. Dit spectaculaire effect wordt nog versterkt door de antraciet guillochéplaat, die met de hand is gemaakt door de gevierde onafhankelijke horlogemaker en goede vriendin van het merk, Kari Voutilainen.

Over de nieuwste creatie van de Armin Strom-productie deelde medeoprichter en meesterhorlogemaker Claude Greisler het volgende mee: “De Tribute 1 is een variant op de klassieke dresswatch – letterlijk. Van de slanke stalen kast van 38 mm met de kroon op een ongebruikelijke positie op 2 uur, tot de niet-gecentreerde kleine wijzerplaat die de uren, minuten en seconden weergeeft: er schuilt harmonie in de asymmetrie. Zoals bij alle creaties van Armin Strom is er aan de wijzerplaatzijde iets mechanisch en heel ingenieus te bewonderen.”

Vastgehouden door een open vingervormige brug wordt de innovatieve “motorcilinder” vastgehouden. Het wordt prominent weergegeven en onderscheidt zich door een prieel dat rond de drijfveer in de loop zelf draait, waardoor het veel efficiënter is dan traditionele constructies, terwijl ook ruimte wordt bespaard. Een indrukwekkende prestatie voor een enkele veerton die 100 uur gangreserve biedt. Het handmatig opwindbare kaliber AMW21, dat Armin Stroms beheersing van uitgebreide handafwerking laat zien, is overal rijkelijk versierd. Het bevat verschillende decoratietechnieken om het puurste uurwerk tot nu toe te verfraaien.

De finishing touch van de Tribute 1 Fumé is de fluweelzachte en soepele grijze alcantara kalfsleren band met witte stiksels.

Met de Tribute 1 Fumé limited editions biedt Armin Strom een ​​pittige en chromatische weergave van zijn alternatieve dresswatch met 3 wijzers.